Politieke masterclass smart city

3-10-2019

​Ben je burgemeester of schepen en wil je inzicht en greep krijgen op (technologische) innovatie en vernieuwing in jouw gemeente? Wil je niet zomaar je data op orde hebben, maar wil je je organisatie data ondersteunend laten werken in het belang van de burgers en reële maatschappelijke en lokale uitdagingen? Wil je echt vooruitgaan richting smart city en hier reële resultaten boeken? Hoor je graag van collega's hoe zij hiermee lokaal aan de slag (willen) gaan?

De VVSG organiseert voor jou een masterclass over smart city’s en de moeilijke weg er naar toe. Met een beperkte groep burgemeesters en schepenen, met voldoende ervaring of heel veel goesting, ga je aan de slag om praktische handvaten te vinden en ervaringen uit te wisselen.
We vertrekken vanuit de eigen praktijk in jouw gemeente. We gaan op zoek naar inzichten en ervaringen in verband met het smart city-beleid:  

  • Wat vinden we terug in het bestuursakkoord over slimme gemeenten, wat staat er in de (ontwerp)beleidsnota, het meerjarenplan, wat zijn de kapstokken?

  • Welke doelen zijn voor jou zelf prioritair in het gemeentelijk data- en technologiebeleid ? Wat wil je eerst aanpakken? Waarop wil jij binnen 5 jaar op kunnen terugblikken. Waar wil je dat de burgers van kunnen gebruik maken. Waar zijn raakvlakken met andere doelstellingen?

  • Hoe creëer je hiervoor draagvlak bij collega's, inwoners, doelgroepen en andere betrokkenen? 

  • Wie zijn je partners in het realiseren van jouw beleid? En hoe ga je daar mee om?

  • Welke ondersteuning heb je in de toekomst nodig als beleidsmaker, van de VVSG, van anderen?

Wat verwachten we van jou? 
Veel zin om je praktijkverhalen te delen met collega's. Bereid zijn om in te stappen in een actieve formule, waarbij jouw ervaringen centraal staan en je eigen inbreng cruciaal is voor het slagen van de sessie.

 
Begeleiding

Nathalie Dumarey, beleidsmedewerker organisatieontwikkeling – smart city’s

Ward Van Hal, beleidsmedewerker GIS en e-government

Herman Callens, beleidsmedewerker politieke academie

Doelgroep

Exclusief voor burgemeesters en schepenen. We werken met minimaal 10 en maximaal 15 deelnemers.

Deelnameprijs

75 euro per deelnemer (inclusief broodjeslunch)


Inschrijven

Graag ontvangen wij je inschrijving uiterlijk tot één week voor de start. Inschrijven via de website